Παράλληλες δράσεις

Η ομάδα TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , στο πλαίσιο των ενεργειών εξωστρέφειας του προγράμματος της, σχηματίζει ομάδες εργασίας συγκεκριμένου αριθμού παιδιών στο πλαίσιο συμμετοχής σε ερευνητικές και άλλες δράσεις. Η συμμετοχή είναι απολύτως δωρεάν. Ωστόσο συγκεκριμένες υπο-ομάδες αφορούν μόνο παιδιά που ήδη παρακολουθούν τα εργαστήρια του TALOS και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους κοινοποιούνται ανά τακτά διαστήματα στην ιστοσελίδα. Ενδεικτικά ακολουθούν οι τρέχουσες δράσεις.

(10-13 Απριλίου 2019)
Για το σχολικό έτος 2018-19 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Βόλο το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δίνοντας τη δυνατότητα σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας να παρουσιάσουν μαθητικά έργα
http://digifest.info/index.php/el/

(19/5/2019)
Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, εντός και εκτός σχολείου, και στόχο έχει να αναδείξει το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους στον τομέα της τεχνολογίας.
http://www.ziridis.gr/el/news/7th-it-festival

To GAIA είναι ένα Ευρωπαϊκό τριετές έργο που χρηματοδοτείται στα πλαίσια του H2020 και συμμετέχουν 9 εταίροι. Ο στόχος του GAIA είναι η προώθηση των θετικών αλλαγών στη συμπεριφορά μέσα στις σχολικές κοινότητες ώστε να επιτευχθεί η εξοικονόμηση ενέργειας. Οι δραστηριότητες του έργου θα περιλαμβάνουν παιγνιοποίηση σε πραγματικό χρόνο και δεδομένα ενεργειακής κατανάλωσης σε σχολικά κτίρια στην Ιταλία, Ελλάδα και Σουηδία. Το κτίριο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου είναι ένα από τα κτίρια που έχουν πλήρως εξοπλιστεί με αισθητήρες και σύγχρονες τεχνολογίες ΙοΤ για να εξυπηρετήσουν τους στόχους του έργου.
http://gaia-project.eu/index.php/el/home-2/

Το Πρόγραμμα της European Space Agency (ESA), προτρέπει μαθητές ηλικίας 8 έως 15 ετών να διερευνήσουν ένα κλιματικό πρόβλημα χρησιμοποιώντας δεδομένα γεωσκόπησης, είτε προέρχονται από δορυφόρους είτε λαμβάνουν άμεσες μετρήσεις στο έδαφος. Με βάση την έρευνά τους, οι μαθητές καλούνται να κάνουν τη διαφορά και να λάβουν μέτρα για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτού του κλιματικού προβλήματος.
https://www.esa.int/Education/Climate_detectives