Φοιτητική ομάδα Ρομποτικής, Προγραμματισμού και Τεχνολογίας
του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Εμπνεύσου, σκέψου, συνεργάσου, φτιάξε, μάθε, μοιράσου, δημιούργησε…

Έχεις ενδιαφέρουσες ιδέες, όρεξη για συνεργασία και νέες γνώσεις, ελεύθερο χρόνο και σε ενδιαφέρει η ρομποτική και ο προγραμματισμός; Τότε μπορείς να συμμετάσχεις στην εθελοντική πρωτοβουλία της ομάδας TALOS για τη σύσταση της 1ης φοιτητικής ομάδας Ρομποτικής, Προγραμματισμού και Τεχνολογίας του Π.Θ.!

Το παρόν κάλεσμα αφορά φοιτητές και φοιτήτριες όλων των ειδικοτήτων, ανεξαρτήτως ειδικών γνώσεων και κατεύθυνσης σπουδών, με όρεξη για μάθηση, γνωριμία με νέα εργαλεία, πρακτικές και μεθόδους και στόχο τη σύσταση μιας διαρκώς εξελισσόμενης ομάδας που θα εμπνέεται από σύγχρονα προβλήματα και θα επιδιώκει την έυρεση λύσεων με τη βοήθεια καινοτόμων τεχνολογιών κι ευρύ κοινωνικό αποτύπωμα.  

Η ομάδα χρειάζεται στον ίδιο βαθμό, φοιτητές-τριες από το φάσμα των Ανθρωπιστικών σπουδών, των Πολυτεχνικών Σχολών αλλά και κάθε άλλου πεδίου, με μόνη προϋπόθεση την όρεξη για συνεργασία και γνωστική εξέλιξη τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. 

Βάση του όλου εγχειρήματος είναι η σύσταση διεπιστημονικών ομάδων φοιτητών-τριών με κοινό ενδιαφέρον για τις Τεχνολογίες Ελέγχου (Ρομποτική, Κώδικας, Σχεδιασμός Εφαρμογών) και τις STEAM/Making πρακτικές, που θα κληθούν να συνεργαστούν δημιουργικά πάνω στην επίλυση κοινών προβλημάτων που απασχολούν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα αντίστοιχα project από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι και την τελική υλοποίησή της.  

Στο πλαίσιο της ομάδας Ρομποτικής, Προγραμματισμού και Τεχνολογίας ΠΘ, ενδέχεται να υλοποιηθούν για τα μέλη, περιοδικές δωρεάν επιμορφώσεις σε ζητήματα που αφορούν τις θεματικές που απασχολούν την ομάδα και θα επιδιωχθεί τόσο η συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις και συνεργασίες και με άλλους φορείς όσο και η συμμετοχή σε σχετικούς εθνικούς αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς. 

Η λειτουργία της ομάδας συνολικά, θα βασίζεται στον εθελοντισμό και τη διάθεση των μελών της και δεν θα επιφέρει αυστηρές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. 

Μάθετε περισσότερα για τη δράση από την κουβέντα μας με τους
Acternatives του yUTH-Radio